Je lever is verantwoordelijk voor honderden verschillende functies en is daarmee het meest complexe en actieve orgaan van het lichaam.

De 60 tot 100 biljoen cellen van ons lichaam moeten elke dag goed gevoed worden. De lever is het belangrijkste orgaan dat verantwoordelijk is voor de verdeling en het onderhoud van de brandstofvoorraad van het lichaam.

Om de ongelooflijk uiteenlopende activiteiten van de lichaamscellen voortdurend mogelijk te maken moet de lever ze voorzien van een constante stroom van voedingsstoffen, enzymen en hormonen.

Hiervoor is het belangrijk dat deze verdeling ongehinderd zal verlopen, de lever doet zijn dienst als zuiveringsorgaan, zij zuivert het bloed van hormonen, alcohol en medicijnen.

Een gezonde lever ontvangt en filtert 1,5 liter bloed per minuut en vervaardigd 1-1,5 liter gal per dag. Galstenen die de weg versperren  ondermijnen ernstig het vermogen  van de lever om schadelijke stoffen in het bloed te ontgiften. De stenen verhinderen ook dat de juiste hoeveelheden voeding en energie op de juiste plaatsen op het juiste moment wordt geleverd.

Door een schone lever wordt je immuunsysteem heel veel werk uit handen genomen, zo kan je je immuunsysteem ook eens een welverdiende pauze geven.

Overbelasting van dit systeem maakt moe, moeheid en stijfheid zijn symptomen van verdikt bloed. Je lever hoort je bloed dun en schoon te houden, maar door verstopping is je lever daartoe niet goed in staat.

Vuil, dik bloed is als een rivier vol stenen en modder, deze stroomt slecht. Een schone lever zorgt voor bloed dat is als een rivier met schoon puur water, deze stroomt snel en soepel.

Verbeter je bloedcirculatie en daarmee de voorzienig van voedingsstoffen aan je cellen, je zal merken dat je vitaliteit en energie verhoogt.