Meest gestelde vragen

1. WAT KAN IK HET BESTE ETEN IN DE WEEK VOOR DE LEVERREINIGING?

ONTBIJT

Probeer deze week alcohol, vlees, zuivel en erg vet voedsel te laten staan. (Denk aan frituren, snacks als chips, borrelnoten, e.d.)

Begin je dag met alle soorten fruit die je lekker vindt, trakteer jezelf op eetrijpe zoete mango, kraakverse appeltjes of sappige sinaasappelen.

Ben je meer een drinkontbijter; dan kun je gerust de lekkerste smoothies nemen als kickstarter, ook koffie of thee kun je gewoon nemen

LUNCH

Pak in de middag eens volkoren (rogge) crackers met smeersels als tomaten-, of olijventapenade, harissa of hummus.

Alle soorten rauwkostsalade, maar ook een kippensoepje (laat de kipstukjes voor wat ze zijn), tomatensoep, groentesoep vergen niet veel inspanning van je lever en gal, en dus geschikt om te eten deze week.

AVONDETEN

Gerechten met rijst, aardappelen, bulgur, pasta, risotto, gegrilde vis kan allemaal, gebruik zo weinig mogelijk vet en beter olijfolie dan boter.

TIP

Voor een grotere kans op de meest effectieve reiniging zou het goed zijn als je de 2 dagen vóórdat je je spoeldag hebt geen koffie, zuivel, olie/boter, vlees of vis eet, maar alleen plantaardige producten zoals groenten en fruit.

2. KAN HET ZIJN DAT IK MISSELIJK WORDT TIJDENS DE KUUR?

Als je alle aanwijzingen precies hebt opgevolgd zoals ze beschreven staan, maar je voelt je nog steeds ziek of misselijk tijdens zuivering, heb dan alsjeblieft niet het gevoel er iets mis is.
Het kan gebeuren dat je ’s nachts misselijk wordt.
Dat gebeurt als de galblaas het galsap en de galstenen uitstoot, zodat er wat van de olie terugloopt in de maag. In zo’n geval kan je je wat misselijk voelen. Mocht jou dit overkomen, bedenk dan dat dit slechts één nachtje ongemak oplevert. Herstel van bijvoorbeeld een galblaas operatie neemt vele weken van pijn en ongemak in beslag. Met daarbij nog de spijsverterings ongemakken in de jaren erna.
Uit ervaring merken we dat de meerderheid een fijne rustige nacht heeft, met diepe slaap.

3. IK HEB LAST VAN EEN OPGEBLAZEN GEVOEL NA HET DRINKEN VAN HET MAGNESIUMSULFAAT MENGSEL.

Het kan zijn dat het wat langer duurt voordat je naar het toilet bent gegaan. Het verschilt per persoon hoe snel de darmwerking gaat. Het is   daarom zeer aan te raden om in beweging te blijven, uit ervaring blijkt dat wanneer mensen bijvoorbeeld doorgaan met licht huishoudelijk werk of even gaan wandelen of een staande bezigheid hebben, dat het darmproces veel sneller op gang komt. De verhoogde zuurstoftoevoer tijdens en na de lichaamsbeweging verbeterd de circulatie en vergroot de bloedstroom in de aderen. Kortom; alles komt op gang!

4. HOE KAN HET DAT IK GEEN STENEN BEN KWIJTGERAAKT?

Bij sommige personen zijn de hoofdgalkanalen zeer verstopt met verharde galstenen en kan het zelfs 2 tot 3 zuiveringen nodig hebben om de stenen los te laten.
Denk dus nooit dat de zuiveringen voor niets zijn gedaan. Integendeel. Ze deden het voorwerk, het ervoor zorgen dat stenen zacht en makkelijker te verplaatsen zijn, wat nodig is om de zuivering daarna goed te laten verlopen en de stenen kwijt te raken.

5. UIT WELKE PRODUCTEN BESTAAT DE LEVER,- EN GALREINIGING? EN WAT ZIT ER IN JULLIE PAKKET?

De ingrediënten die nodig zijn voor de levergalreiniging volgens de methode van Andreas Moritz zijn exact beschreven in zijn boek, welke ook online op onze site te lezen is. Deze zitten allemaal in het pakket.
We raden iedereen ten zeerste aan dit boek te lezen voordat de kuur gedaan wordt. Zo kom je te weten waarom het nodig is, hoe het werkt en welke resultaten je mag verwachten. De kuur benodigdheden vind je in H4 pag 104.

In ons pakket is de hele liter appelsap per dag vervangen voor makkelijk in te nemen capsules. Deze zijn even effectief en voorkomen de enorme hoeveelheden fruitsuikers die aan kunnen zetten en de piek in de bloedsuikerspiegel.
Grapefruits passen helaas niet door de brievenbus, die zitten er niet in, maar wel echte euro’s om ze te kopen.

Er zit echter meer in dan alleen deze benodigdheden.
Het is momenteel het meest complete pakket voor een levergalreiniging. Er zijn namelijk ook speciaal geselecteerde kruiden in opgenomen die 14 dagen lang de perfecte nazorg en ontgifting voor de nieren geven door er thee van te drinken.

6. HOEVAAK MOET IK DE KUUR HERHALEN?

Dat verschilt per persoon omdat het afhankelijk is van de vervuilingsgraad van de lever en van de capaciteit van de lever om gal te kunnen produceren. Sommigen hebben na 7 kuren geen stenen meer anderen zijn na 14 kuren stenenvrij.

7. HOE WEET IK OF IK HELEMAAL SCHOON/ STENENVRIJ BEN?

Wanneer je twee kuren achtereen geen stenen meer uitspoelt is je lever schoon en steenvrij.

8. HOEVEEL TIJD MAG ER TUSSEN TWEE KUREN ZTTEN?

Het beste kun je binnen 3 maanden je volgende leverreinigingskuur doen, maar niet eerder dan 2,5-3 weken. De stenen bewegen zich tijdens de kuur vanuit de dieper gelegen delen van de lever naar de hoofdkanalen toe (dit kost ongeveer 2,5-3 weken tijd), maar zullen niet allemaal in 1 spoeling kunnen doorstromen. Door de kuur binnen 3 maanden te herhalen voorkom je samenklontering van de opgehoopte stenen of verstopping van de lever-, en galkanalen.

Als je niet van plan bent de kuur meer dan 1 keer te doen raden we je af eraan te beginnen.

9. WAAROM KRIJG IK EEN BRANDERIG GEVOEL AAN MIJN ANUS TIJDENS HET UITSPOELEN VAN DE STENEN?

Dit is een teken dat je lever nog verstoppingen heeft. Tijdens de leverzuivering komen er sterke gifstoffen vrij, die irriteren de gevoelige huid van de anus. Als je maag-darmkanaal volledig vrij is van gifstoffen veroorzaakt het dus ook geen irritatie of verdere bijwerkingen zoals gasvorming, krampen en slechte adem.

 

10. IK LEES OP HET INTERNET DAT DE STENEN DIE MENSEN VERLIEZEN GEDURENDE DE LEVERZUIVERING ALLEEN MAAR HARD GEWORDEN KLONTEN OLIJFOLIE ZIJN. IS DAT WAAR?

Ten eerste geeft olijfolie niet zo’n bedorven geur als die van de stenen afkomt.

Ten tweede kan olijfolie niet stremmen in zulke relatief harde structuren, zelfs niet als het chemisch verandert en gemanipuleerd wordt in een laboratorium. Dit is zelfs nog onmogelijker gezien de korte tijdspanne waarin de olijfolie door het spijsverteringstraject moet gaan en de absolute afwezigheid van enig verdikkend middel.

Ten derde onthult analyse van het merendeel van de losgelaten galstenen de aanwezigheid van allemaal fundamentele ingrediënten die de gal vloeibaar houden. Veel van deze stenen bestaan uit lagen en lagen oude, donker groene gal, iets dat niet in één nacht ontstaat. De rest van de stenen zijn de typische verkalkte galstenen die in de galblaas gevonden worden.

Ten vierde gaat het olijfoliemengsel niet eens door de lever, wat wel het geval zou zijn als het gecombineerd zou worden met voedsel. Om die reden laat de lever dus niets anders los dan galstenen en gal. Noch de lever, noch de dunne darm zijn zeepsteen producerende fabrieken.

Ten vijfde worden er geen galstenen meer losgelaten zodra de lever en de galblaas helemaal schoon zijn. Als deze stenen dus inderdaad van olijfolie gemaakt waren, zouden ze ook verschijnen als alle leverbuizen open zijn. Dit is echter niet het geval.

Ten zesde zijn er mensen, die als gevolg van een intolerantie voor olijfolie, bijvoorbeeld de neutraal gekleurde macadamia olie hebben gebruikt voor hun zuiveringen en zij hebben dezelfde groengekleurde stenen geproduceerd.

Ten zevende, als deze stenen slechts klonten olijfolie waren, waarom zijn er dan zoveel mensen genezen van chronische ziekten als astma, allergieën, kanker, voedselintoleranties, enz., na het uitscheiden van talloze ‘vettige stenen’ gedurende de leverzuiveringen?

Ten achtste, veel mensen hebben stenen van verschillende kleuren vrijgelaten: zwart, rood, wit, geel, en meerkleurige. Olijfolie heeft geen kleurstoffen in zich om verschillende kleuren stenen te produceren.

Ten negende, neem je altijd dezelfde hoeveelheid olijfolie in voor een zuivering, maar je produceert nooit een gelijk aantal stenen. Soms komen er slechts 20 stenen gedurende een zuivering, maar andere keren kunnen het er 1.000 zijn.

Ten tiende, mensen die hun stenen hebben laten analyseren, ontvingen uitslagen dat bijna alle stenen samengesteld zijn uit cholesterol en zouten, niet anders dan de cholesterolstenen die aangetroffen worden in verwijderde galblazen. Enkele kleine stenen bestonden uit organische materiaal van onbekende oorsprong.

Ten elfde, een behoorlijk aantal individuen, waaronder ikzelf, hebben soms al groene cholesterolstenen uitgescheiden op de avond voor de zuivering, zelfs voor het innemen van het oliemengsel. Anderen die al meerdere leverzuiveringen gedaan hadden, hebben gerapporteerd dat er al stenen uitkomen in de appelsapfase. De stenen die er uit zichzelf uitkomen hebben geen andere vorm, kleur of geur dan diegene die vrijkomen bij de eigenlijke zuivering.

Ten twaalfde, het is de conventionele geneeskunst, en niet Andreas Mortiz, die aangetoond heeft dat er cholesterol stenen in de galkanalen van de lever zitten. De medische term voor deze stenen is ‘Intrahepatische stenen’ of ‘Galstenen’. De groene stenen, gemaakt van cholesterol en soms van galbestanddelen, zijn in feite, olieachtig en vallenuiteen als ze blootgesteld worden aan hogere temperaturen en zuurstof. Het cholesterol zelf bestaat voor zo’n 96 % uit water. Deze cholesterol stenen worden snel afgebroken door destructieve bacteriën, zodra ze aan de buitenlucht opgeleverd zijn.

Ten dertiende, er zijn veel foto’s van ontlede levers in de medische archieven van universiteitsklinieken, die de aanwezigheid van deze stenen in de galkanalen van de lever laten zien. De leverzuivering is niet het resultaat van een placebo effect. De verkalkte stenen die uit de galblaas komen, meestal na 5 – 8 leverzuiveringen, zijn identiek aan diegene die aangetroffen worden bij ontlede galblazen. Ze vallen niet uiteen en blijven steenhard. Alleen half verkalkte stenen kunnen na enige tijd krimpen, maar de verkalkte schaal blijft intact.
Persoonlijk heb ik aan meer dan 40 galblaasaanvallen geleden in een periode van meer dan tien jaar, en mijn galblaas zat vol met stenen, die zelfs een korte pijnlijke spinale scoliosis veroorzaakten. Na mijn vijfde leverzuivering heb ik nooit meer een aanval gehad; en mijn scoliosis en andere gezondheidsproblemen verdwenen na mijn 12de zuivering. Nadien heeft geen enkele jaarlijkse zuivering nog een steen opgeleverd, hoewel ik dezelfde procedure uitvoerde. Bovendien is mijn galblaas nu helemaal zuiver en efficiënt.
Er zijn duizenden mensen over de gehele wereld die hun galblaas gered hebben door de leverzuivering. Andere hebben hun volledige gezondheid terug gekregen en zelfs hun leven gered door deze zuivering te doen.

Bronvermelding  Andreas Moritz – ‘De ongelooflijke lever-, en galblaaszuivering’

11. IK HEB GEEN GALBLAAS MEER, KAN IK DEZE LEVERREINIGING DOEN?

Sommigen die hun galblaas hebben laten verwijderen ervaren daarna darmproblemen, vaak symptomen van een verstopte lever en galblaas.

Aangezien je nu veel minder gal kan produceren wat ontzettend belangrijk is voor het verteren van voedsel en vetten is het zeker aan te raden om de kuren te doen zoals ze staan omschreven in de gebruiksaanwijzing.

Het zijn de galstenen in de galkanalen van je lever die je galstroom belemmeren. Dat resulteert weer in een slechte vertering en opname van voedsel, waardoor er teveel gifstoffen in je bloed achterblijven, waardoor er nog meer galstenen worden gevormd.

Deze kuur zorgt ervoor dat je lever gezuiverd wordt van galstenen waardoor de galstroom weer meer op gang komt.